Help, mijn kind reageert zo heftig!

Introductie Workshop SOS kinderen en emoties

Als je kind geboren wordt, moet het alles nog leren. Als ouder leer je je kind praten, lopen, fietsen… Maar we vergeten soms dat onze kinderen ook moeten leren wat emoties zijn en hoe ze hiermee om kunnen gaan. Emoties kunnen  je kind overvallen. Je kind kan overspoeld raken door alle emoties die het voelt en dat kan leiden tot boosheid angst of verdriet. Als je kind op een goede manier met emoties kan omgaan, dan kunnen emoties je kind helpen om bijvoorbeeld gebeurtenissen te verwerken of grenzen aan te geven.

 

Hoe fijn is het als jij jouw kind hiermee kunt helpen?

Weet jij soms ook niet meer hoe je het beste kunt reageren op al die emoties van je kind? Lijkt jouw aanpak alleen maar averechts te werken? Geef je dan nu op voor de praktische en inspirerende introductieworkshop SOS kinderen en emoties.

Introductie workshop

In deze praktische workshop laat ik je kennismaken met wat jouw kind te leren heeft over emoties en wat jij kunt doen om je kind hierbij te ondersteunen. De workshop zorgt voor herkenning en bewustwording. Je wordt je bewust van de invloed van emoties op het gedrag van je kind. De introductieworkshop geeft een beeld van de opzet van de 3-delige workshop van SOS Kinderen en emoties. 

Tijdens de introductie workshop komen de volgende vragen aanbod:

  • Welke emoties zijn er?
  • Welke functie hebben de verschillende emoties?
  • Waarom zijn emoties belangrijk?
  • Wat hebben kinderen te leren?
  • Hoe kan ik als ouder/opvoeder hierbij helpen?

Je krijgt inspiratie, concrete tips en handvatten waar je zelf direct mee aan de slag kunt. Ook is er ruimte voor het uitwisselen van ervaringen. Je krijgt na afloop een hand-out mee, zodat je de informatie thuis nog eens rustig kunt nalezen.

"Omdat kinderen nog moeten leren omgaan met emoties

en jou daarbij nodig hebben."

Praktische info

Voor wie: Ouders en opvoeders
Datum: Woensdagochtend 14 september 2022
Tijd: 9:30-11:00 uur (inloop vanaf 9:15 uur)
Locatie: Best
Kosten: € 20 p.p., inclusief koffie/thee en hand-out

Wil je graag meedoen? Stuur een mail naar ilse@heppie-kindercoaching.nl

Wil je graag meedoen, maar komt het niet uit op bovenstaande datum? Neem dan even contact met me op, dan kijken we naar de mogelijkheden.

Deze workshop kan ook worden gegeven als ouderavond op scholen en kinderdagverblijven. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel je er graag meer over. Klik hier voor mijn contactgegevens.

Aanbod waarin je misschien geïnteresseerd bent: