SOS kinderen & emoties:

Praktische en inspirerende workshops voor ouders

 

Opvoeden = Ruimte geven aan emoties en grenzen stellen aan gedrag.

Emoties horen bij ons als mens. Ze zorgen ervoor dat we onze grenzen kunnen ervaren en aangeven.  Ze zorgen ervoor dat we gebeurtenissen kunnen verwerken. Emoties zetten ons in beweging!

Daarom is het belangrijk dat we kinderen leren op een helpende manier om te gaan met hun emoties. Zodat zij  kunnen opgroeien als evenwichtige volwassen.

Kinderen moeten nog leren omgaan met emoties en hebben ouders daar bij nodig!


Introductie workshop

SOS kinderen en emoties

Een inspirerende, interactieve workshop van 1 tot 1,5 uur.  Deelnemers gaan met nieuwe inzichten en concrete tips naar huis.

Tijdens deze workshop komt aan bod:

• Welke emoties zijn er?

• Waarom zijn emoties belangrijk?

• Wat hebben kinderen te leren?

• Hoe kan ik als ouder/opvoeder daarbij helpen?

 

Kosten: 15 euro p.p.

 

 


3-delige workshop

SOS kinderen en emoties

Deze workshop bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2 tot 2,5 uur. Tijdens deze bijeenkomsten wordt nader ingegaan op de lastige basisemoties boosheid, angst en verdriet; alledaagse emoties die regelmatig voor vervelend of ongewenst gedrag  zorgen en voor machteloosheid bij het opvoeden.

Tijdens deze workshop komt o.a. aan bod:

• Wat kan ik doen als mijn kind boos, bang of verdrietig is?

• Hoe kan ik het beste reageren in het moment van de emotie?

• Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn kind op een gewenste manier zijn emoties uit?

• Hoe ga ik om met woede aanvallen?

• Hoe leer ik mijn kind spannende situaties aan te gaan?

• Hoe leer ik  mijn kind om te gaan met teleurstellingen?

• Hoe geef ik ruimte aan emoties én grenzen aan gedrag?

 

De workshop geeft heldere informatie over emoties bij kinderen. Je krijgt praktische en concrete handvaten die je direct kunt inzetten. Er is genoeg ruimte tijdens de bijeenkomsten voor het stellen van vragen en het delen van ervaringen. Dit geeft (h)erkenning en het gevoel dat je niet de enige bent die het weleens lastig vindt. De workshop is luchtig van opzet met een gezonde dosis relativeringsvermogen en humor! Zo ga jij geïnspireerd en gemotiveerd weer naar huis.

 

Kosten: 95 euro p.p.

 

Inclusief een gratis exemplaar van  ‘De gids over emoties bij kids’ van Susan van Asten.