Meer rust en gezelligheid in huis

3 delige Workshop SOS kinderen en emoties

Huilbuien en woede aanvallen, aanhoudende angsten….

Alle daagse gebeurtenissen kunnen zorgen dat je kind overvallen wordt door emoties. Teleurstelling, boosheid, angst of verdriet brengen je kind uit balans. Emoties kunnen zorgen dat je kind ongewenst gedrag laat zien. Huilbuien en woede aanvallen, aanhoudende angsten…. Als je kind met het ongewenst gedrag over jou grens gaat, wordt je als ouders op de proef gesteld.  Dit kan zorgen voor de nodige spanningen in huis . Dit alles kan je als ouder een machteloos gevoel geven. Hoe ga je hier allemaal mee om? 

Hoe zou het zijn als…

… je weet hoe je kan reageren op, de boze buien of de heftige huilbuien die je kind heeft, de angst die je kind ervaart, de teleurstelling die je kind te verwerken heeft. Zodat jij het gedrag van je kind kan bijsturen en je kind zijn emoties op een gewenste manier kan uiten. Hoe zou het zijn, als jij je kind tot steun kan zijn, op het moment dat je kind het even niet meer weet. Kun je je voorstellen wat voor rust hierdoor zal ontstaat. Rust bij je kind én rust in huis. Hoe fijn zou dat zijn als?!

Kinderen moeten nog leren om met hun emoties om te gaan. Hoe fijn is het voor jouw kind, als jij je kind begrijpt en kan het ondersteunen tijdens dit leerproces!

Meer rust en gezelligheid in huis.

3 delige workshop SOS kinderen en emoties.

Kinderen moeten nog leren om met hun emoties om te gaan en laten hierdoor soms ongewenst gedrag zien. Waar wij het als ouder logisch vinden dat we onze kinderen leren praten, lopen en fietsen, vergeten we soms dat kinderen ook moeten leren omgaan met hun emoties. Hoe doe jij dat als ouder?

In drie bijeenkomsten krijg je heldere informatie over emoties bij kinderen en praktische en concrete handvaten die je direct kunt inzetten. In de workshop basisemoties komen boosheid, angst verdriet aan bod. Je krijgt inzicht in deze emoties, je leert hoe je hiermee kunt omgaan en je krijgt handvaten hoe je je kind kunt begeleiden. Zo leer je om op een andere manier om te gaan met de emoties van je kind (en die van jezelf!). Dat leidt tot minder strijd en meer rust en begrip in de opvoeding.

Ontdek tijdens de 3 inspirerende bijeenkomsten: 

  • Alles over de functie van emoties
  • Wat kan je doen als je kind boos, bang of verdrietig is?
  • Hoe kan je het beste reageren in het moment van de emotie?
  • Hoe kan je ervoor zorgen dat je kind op een gewenste manier zijn emotie uit?
  • Hoe ga je om met woedeaanvallen?
  • Hoe leer je je kind spannende situaties aangaan?
  • Hoe leer je je kind omgaan met teleurstellingen?
  • Hoe geef je ruimte aan emoties én grenzen aan gedrag?

 Bij deelname aan de 3-delige workshop ontvang je ‘De gids over emoties bij kids’ van Susan van Asten (t.w.v. € 9,95).

Er is ruimte voor het stellen van vragen en het delen van ervaringen. Dat geeft herkenning. Je ben immers niet de enige die het wel eens lastig vindt. De workshop is luchtig en praktisch van opzet met een gezonde dosis relativeringsvermogen en humor. Zo ga jij met vertrouwen, geïnspireerd en gemotiveerd weer naar huis.

Praktische informatie

Voor wie: Ouders en opvoeders
Datum: 7 Maart, 21 Maart en 4 April 2024 (3 bijeenkomsten van 2 tot 2,5 uur)
Tijd: 19:30-22:00 uur (inloop vanaf 19:15 uur)
Locatie: Best
Kosten: € 95 p.p., inclusief koffie/thee en iets lekkers,‘De gids over emoties bij kids’ van Susan van Asten (t.w.v. € 9,95).

Meld je je aan samen met je partner of een vriend/vriendin? Dan betaal je € 80 p.p. (graag vermelden bij inschrijving).

Doe je mee?

Wil je graag meedoen, maar komt het niet uit op bovenstaande datum? Neem dan even contact met me op, dan kijken we naar de mogelijkheden.

Deze workshop kan ook worden gegeven als ouderavond op scholen en kinderdagverblijven. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel je er graag meer over. Klik hier voor mijn contactgegevens.

Aanbod waarin je misschien geïnteresseerd bent: