Over mij…

Ik ben Ilse Jansen-Merkx. Ik ben getrouwd en heb twee jonge opgroeiende kinderen. Als moeder, kindercoach en lerares in het speciaal onderwijs zie ik hoe belangrijk zelfvertrouwen is voor de ontwikkeling van kinderen.

Bij een kind dat zich goed voelt, gaat alles beter. Het geniet, heeft plezier, maakt makkelijk contact met anderen en ontwikkelt zich optimaal op school.

Dat gun ik ieder kind!

Het is mijn missie om groei en ontwikkeling van kinderen te stimuleren. Ik doe dit niet alleen door het begeleiden van een klas, maar ook door me als kindercoach te richten op het individuele kind. Ik ben zelf graag creatief bezig en deze passie gebruik ik ook in mijn begeleidingstrajecten.

Ik geniet van het pure contact met kinderen; samen spelen, lachen en samen zoeken naar mogelijkheden.

“Het welbevinden van kinderen is de basis voor groei en ontwikkeling.”

Mijn ervaring en expertise

In de meer dan 20 jaar dat ik werkzaam ben in het speciaal onderwijs, heb ik veel te maken gehad met kinderen die het juist niet altijd makkelijk hebben. Faalangstige kinderen, gepestte kinderen, extreem boze kinderen, onvoldoende weerbare kinderen, kinderen met een stoornis zoals ADHD of ASS, waarvoor het leven niet altijd even makkelijk is.

Ik merk dat ik het verschil voor deze kinderen kan maken, door écht naar ze te luisteren . Door hun problemen te erkennen, door steeds te denken in kansen en uit te gaan van hun kwaliteiten en mogelijkheden.

Ik heb bij BGL een post-HBO opleiding tot Kindercoach/Counselor gedaan. Daarnaast heb ik verschillende trainingen gevolgd, die zorgen voor een breed palet aan kennis en methodieken die ik inzet tijdens mijn begeleiding.

Gecertificeerd Kindercoach BGL Partners

Schateiland Expeditie trainer

Gecertificeerd Rots & Water trainer

Gecertificeerd aanbieder van ouderworkshops SOS Kinderen en Emoties

Ik geniet ervan om met kinderen te bouwen aan zelfvertrouwen, hun gevoel van eigenwaarden te zien groeien en ze weer te zien stralen!

Mijn kijk op gedrag

Gedrag dat als probleemgedrag gezien wordt, ontstaat altijd vanuit een behoefte. Kinderen weten nog niet altijd hoe ze die behoefte op een goede manier kunnen vervullen.

Ik ga op zoek naar het onderliggende gevoel. Hier ligt de oorzaak van de klacht, die leidt tot het gedrag dat het kind laat zien. Door deze manier van kijken en begeleiden heb ik al veel kinderen kunnen helpen. Ik ben ervan overtuigd dat er zorgtrajecten voorkomen kunnen worden als we tijdig naar kinderen luisteren.

Er is niemand die ons beter kan vertellen wat het probleem is dan het kind zélf! Het is mijn taak om te ondersteunen en zoeken naar een oplossing SAMEN met het kind.

Dit brengt me bij jou.

Je bent hier niet voor niets.

Er zijn steeds meer kinderen die hulp nodig hebben en het lukt scholen niet altijd om passende zorg aan te kunnen bieden. Dat betekent dat je als ouder zelf hulp moet zoeken. Door vroegtijdig hulp in te schakelen kan veel leed voorkomen worden.

Kinderen verdienen het om gehoord, gezien en geliefd te worden om wie ze zijn!

 

Ervaring

Veel ervaring en expertise rondom thema’s als faalangst, omgaan met emoties, zelfvertrouwen en weerbaarheid.

 

Speelse begeleiding

Je kind vindt zijn eigen oplossingen door middel van creatieve werkvormen zoals spel en tekenen.

 

Gegarandeerde groei

De coachingstrajecten hebben gegarandeerd een positieve invloed op het zelfvertrouwen van je kind.