Een creactieve ontdekkingstocht op weg naar geluk

Situaties die je kind spannend of moeilijk vindt, zorgen voor veel stress. Spanningen uiten zich in piekeren, slecht slapen, buikpijn, emotioneel of prikkelbaar reageren. Je ziet het maar al te vaak terug bij jouw kind. De spanning in huis en de ruzies die hieruit voortvloeien ben je meer dan zat. Jouw kind vindt het lastig om emoties te uiten en gaat regelmatig over zijn eigen grens. Daarnaast vergelijkt je kind zichzelf steeds met anderen, en voelt zichzelf minder waard. Je kind heeft zoveel kwaliteiten. Waarom zie het dit zelf niet?

Je merkt dat de manieren waarmee jij je kind wil helpen niet (meer) werken. Hoogstwaarschijnlijk heeft je kind iets anders nodig, maar je weet niet wat en hoe.

Dit is wat je wil…

Hoe fijn is het, als je kind weet hoe het met zijn emoties moet omgaan en zich ontspannen voelt. Hoe fijn is het als jouw kind spannende situaties met vertrouwen tegemoet treed. Een kind dat geniet van de dingen die het graag wil doen én dit ook doet of in ieder geval probeert! Een kind dat stevig in zijn schoenen staat en meer zelfvertrouwen uitstraalt.

Een kind dat voelt; ik ben goed zoals ik ben!  Dit is wat jij je kind gunt.

Samen op ontdekking…

Laat mij samen met jouw kind op een CREATIEVE ONTDEKKINGSTOCHT gaan:

Door middel van creatieve werkvormen en spel leert je kind meer over zichzelf en anderen. Tijdens deze ontdekkingstocht krijgt je kind alle ruimte om zijn verhaal beeldend te ‘vertellen’ en zich te uiten. Je kind leert zijn KWALITEITEN en VALKUILEN kennen, GEVOELENS worden onderzocht, GEDACHTENKRACHT ontdekt. De onderliggende behoefte van jouw kind worden in kaart gebracht. Elke sessie wordt er gewerkt aan STEVIGE BASISHOUDING en een POSITIEVE MINDSET.

 

Creatieve opdrachten en spel

Creatieve opdrachten en spel kunnen je uitdagen om oplossingen te bedenken, creëren zorgt voor rust in je hoofd. Door beeldend bezig te zijn, ontstaat er een visueel beeld, dit maakt het mogelijk om vanuit een ander perspectief te kunnen kijken. Door creatief bezig te zijn, ontspan je, leer je je grenzen verleggen en ontdek je dat je meer kunt dan je had verwacht.

Tijdens de ontdekkingstocht doet je kind inzichten op, waardoor het mogelijk is om bewuste keuzes maken. Je kind kan de weg kiezen die jouw kind gelukkig maakt.

De zin: DIT BEN IK, DIT WIL IK, DIT DOE IK! is de essentie van de gehele ontdekkingstocht, met een positieve mindset vol vertrouwen, op avontuur!

 

‘Onze dochter wordt minder vaak boos. De extreme boosheid is er nauwelijks nog. Na een boze bui herstelt ze sneller. Ze zoekt  nu zelf haar rust op.  Ook de leerkracht ervaart dat ze rustiger en meer ontspannen is.’

Je kind gaat zijn eigen talent ontdekken.

Het zelfvertrouwen zal groeien en je kind kan beter voor zichzelf opkomen. Je kind durft spannende situatie aan te gaan.

Meer rust en ontspanning bij je kind.

Doordat je kind zich gezien en gehoord voelt, komt het vaak al meer tot rust. Er kunnen ook specifieke oefeningen voor worden ingezet.

Meer contact met je kind.

Als ouder voel je je zekerder in de begeleiding van je kind. Je ziet je kind zich ontwikkelen en weer gaan stralen. Waardoor je meer contact met je kind kunt ervaren.

Gevoel van eigenwaarde bij je kind.

Je kind leert zichzelf beter kennen en hierdoor durft je kind meer en meer op zichzelf te vertrouwen. Boze en bange buien zullen gaande weg minder worden. Je kind ontwikkelt handvaten om met zijn problemen om te gaan.

“Onze zoon heeft geleerd om zijn gevoelens goed te verwoorden en hoe hij in zijn kracht kan staan.

Hij staat steviger in zijn schoenen en heeft meer zelfvertrouwen gekregen.”


 Traject: De creactieve ontdekkingstocht


gratis kennismaking

intake

3 kind sessies

1 oudersessie

2 kind sessies

evaluatiegesprek

KOSTEN 597 EURO

 

Wil je liever geen traject maar losse sessies, geen probleem!

Ik kan een traject op maat samenstellen, de kosten per sessie zijn 70 EURO.

 

Tijd voor verandering!

Vind je het tijd om het leven van je kind positief te veranderen?

Neem dan contact met me op. Zodat we er samen voor kunnen zorgen dat jouw kind weer HEPPIE door het leven gaat!

Ilse Jansen-Merkx

06-10506779

ilse@heppie-kindercoaching.nl

 

Ervaringen van tevreden klanten

Ilse is een ontzettende fijne en kundige coach! Onze zoon  (TOS) kwam elke keer met een grote glimlach en met energie naar buiten. Hij heeft in een paar sessies geleerd om zijn gevoelens goed te verwoorden en hoe hij in zijn kracht kan staan. Dit alles door leuke uitdagende oefeningen die helemaal aansloten bij onze zoon. Het resultaat is dat hij steviger in zijn schoenen staat en meer zelfvertrouwen heeft gekregen. 

Moeder van Espen (10 jaar)

De boze buien en frustraties van onze dochter zijn duidelijk verminderd en veel minder heftig. Ilse leerde haar spelenderwijs hoe ze rust kan vinden en hoe ze kan zorgen dat ze niet overprikkeld raakt. Onze dochter voelde zich erg veilig bij Ilse en kwam telkens trots en tevreden naar buiten.  Ilse heeft ons geleerd dat boosheid er mag zijn en hoe wij dat kunnen begeleiden. Zowel onze dochter als wij hebben geleerd dat haar gevoeligheid soms lastig is én vooral ook een mooie eigenschap is. 

Moeder van Femke (8 jaar)

Onze dochter kan beter omgaan met haar angsten. Ze blijft rustig bij angstige situaties en geeft daarbij haar grenzen aan van wat ze aan spanning aankan. Ze gaat s avonds weer alleen slapen. Ze heeft het niet meer over haar angsten (enge film, enge man etc.) alsof ze het is vergeten. We hebben prettige gesprekken gehad en hebben het traject als heel prettig ervaren.

Moeder van Elise ( 8 jaar)

“Onze zoon heeft erg veel baat gehad bij de coaching van Ilse. Hij kan zijn emoties beter uiten en zit lekkerder in zijn vel. Het contact met boertjes en klasnoten is verbeterd. Ook wij als ouders hebben er veel van geleerd en zijn dingen in de omgang met onze kinderen gaan aanpassen en bewuster gaan doen.
Een erg prettige ervaring met een hele fijne uitkomst voor ons gezin.”

Moeder van Lars (6 jaar)