Kindercoaching

 

Je begrijpt er niets van. Je kind is zichzelf niet meer, steeds vaker somber en teleurgesteld in zichzelf. Je maakt je zorgen. Je ziet je vrolijke kind naar binnen keren of juist steeds vaker in woede of huilen uitbarsten. Je weet je geen raad meer…

Angst en of onzekerheid ontnemen het plezier van je kind.

Hoe kan het dat mijn kind zich zo ongelukkig voelt? Je wilt graag helpen maar je weet op dit moment niet meer hoe. Je merkt dat de onzekerheid toeneemt en dat je kind steeds vaker gespannen is, wat soms zelfs zorgt voor lichamelijke klachten. Je wilt niets liever dan een ontspannen kind in huis. Een vrolijk kind, een kind dat geniet en trots is op zichzelf. Ja, dat zou fijn zijn!

Herken je je kind hierin? Mijn kind …

 

… is onzeker over wie hij/zij is en of hij/zij wel goed genoeg zijn.

… heeft moeite om grenzen aanvoelen of grenzen aan te geven.

… heeft veel boze buien.

… is angstig heeft een vol hoofd, is gespannen en piekert veel.

… legt de lat voor zichzelf hoog en mag van zichzelf geen fouten maken.

… heeft moeite met een nieuwe situatie.

Dan ben je hier niet voor niets.

Waarschijnlijk maak je je al een poos zorgen en zoek je al een tijd naar oplossingen. Je wilt immers het beste voor je kind. Hulp van buitenaf inroepen als het even niet goed lukt, is niet vanzelfsprekend. Maar je staat er niet alleen voor. Een kindercoach kan in deze situaties ondersteuning bieden.

Hoi, ik ben Ilse

Ik geloof dat als een kind zich HEPPIE voelt met zichzelf, alles beter gaat. Het geniet, heeft plezier, maakt makkelijk contact met anderen en ontwikkelt zich optimaal op school. Je veilig voelen is de basis voor groei en ontwikkeling.

Wat zou het dan ook fijn zijn als je kind zich meer kan ontspannen. En handreikingen krijgt om met veranderingen, spannende momenten of teleurstellingen om te kunnen gaan. Wanneer je kind beter in zijn/haar vel zit, zal het minder negatief denken over zichzelf, en eerder geneigd zijn nieuwe dingen te proberen. Hoe fijn zou dat zijn? Voor je kind, maar ook voor jou als ouder en voor je gezin!

Ik kan jullie kind én jullie als ouder hierbij helpen.

Dit is wat ik voor jullie kan én wil doen:

Ik werk met jullie kind tijdens de coaching sessies aan een aantal zaken die voor hem/haar op dit moment van groot belang zijn om hierin vaardiger te worden: kwaliteiten, emoties (h)erkennen, ontspanning, gedachtenkracht en sociale vaardigheden. Deze vijf onderdelen vormen de basis van iedere coaching traject.

Ik zet creatieve werkvormen en spel in om met kinderen te communiceren. Anders dan pratend drukken kinderen zich makkelijker uit in beweging, in klanken, in kleuren, op papier, in klei, in hun spel. Spelend laat je kind zien en horen wat zijn of haar behoeften, verdriet, zorgen, blijdschap, angsten en verlangens zijn. Al doende brengt je kind in beeld wat er aan de hand is, en ook waar de mogelijke oplossingen te vinden zijn. Spelend, tekenend, bewegend en kleiend laat ik je kind ervaren en leren over zichzelf, de ander en de wereld. We gaan samen zoeken naar een oplossing die het beste bij hem of haar past.

Gedurende een coaching traject, bied ik ook ouder sessie(s) en/of ouder-kind sessies aan. In deze sessies onderzoeken we samen hoe jij je kind het beste kan ondersteunen.

Je kind gaat zijn eigen talent ontdekken.

Het zelfvertrouwen zal groeien en je kind kan beter voor zichzelf opkomen. Je kind durft spannende situatie aan te gaan.

Meer rust en ontspanning bij je kind.

Doordat je kind zich gezien en gehoord voelt, komt het vaak al meer tot rust. Er kunnen ook specifieke oefeningen voor worden ingezet.

Meer contact met je kind.

Als ouder voel je je zekerder in de begeleiding van je kind. Je ziet je kind zich ontwikkelen en weer gaan stralen. Waardoor je meer contact met je kind kunt ervaren.

Gevoel van eigenwaarde bij je kind.

Je kind leert zichzelf beter kennen en hierdoor durft je kind meer en meer op zichzelf te vertrouwen. Boze en bange buien zullen gaande weg minder worden. Je kind ontwikkelt handvaten om met zijn problemen om te gaan.

“Onze dochter kwam elke keer zelfverzekerd en met een trots gevoel weer naar buiten.”

Plan van aanpak

Ik werk volgens een vast traject. Het HEPPIE traject, dit traject bevat:

Intakegesprek

5 coachsessies met je kind

1 oudersessie

(tussen)evaluatiegesprek

Alle sessies duren 60 minuten. De kosten zijn voor alle sessies gelijk, namelijk € 65 euro

Het traject begint met een telefonische kennismaking (30 minuten). Je vertelt mij je zorgen en ik luister. Daarna vertel ik je wat ik voor jouw kind hierin kan betekenen.

Nadat jullie besloten hebben dat dit is wat jullie kind op dit moment nodig heeft, volgt het intakegesprek. Dit gesprek is met beide ouders en we bespreken dan de door jullie vooraf ingevulde intakelijst om de zorgvraag zo helder mogelijk te krijgen. Gedurende het traject staat deze zorgvraag centraal en zal er gewerkt worden om hierin een positieve verandering aan te brengen. Na de intake plan ik standaard de 5 coaching sessies met je in. Wanneer bij de evaluatie blijkt dat de coaching (nog) niet voldoende effect heeft, plannen we in overleg nieuwe sessies voor je kind en een evaluatiesessie in. Een maand na afsluiting van het traject hebben we een telefonisch contactmoment, waarin jij je ervaringen kan delen en ik jouw vragen kan beantwoorden.

Waar en wanneer?

De coaching sessies vinden plaats in mijn praktijk aan huis. De sessies duren 60 minuten, wanneer je je kind komt ophalen, zal je kind zelf vertellen waaraan ‘gewerkt’ is, hoe hij/zij zich erbij voelt. Gemaakte werkstukken kunnen getoond worden. Alle werkstukken blijven op de praktijk totdat het traject afgerond is, daarna krijgt je kind de gemaakte dingen mee naar huis.

Tijd voor verandering!

Vind jij dat je kind zich lang genoeg ongelukkig, slecht of verdrietig heeft gevoeld? En gun je hem/haar ontspanning, plezier en geluk? Neem dan nu vrijblijvend contact met mij op, dan gaan we er samen voor zorgen dat lieve zoon of dochter weer HEPPIE door het leven gaat!

Ervaringen van tevreden klanten

Wat klanten over mij zeggen

Ilse heeft ons en ons zoontje geholpen toen er vanuit school de eerste signalen kwamen dat hij ander gedrag vertoonde dan zijn klasgenootjes. Ik heb Ilse leren kennen als een warm en betrokken mens. Niets menselijks is haar vreemd, en dat is erg fijn wanneer de buitenwereld ineens iets van je kind vindt. Ze is duidelijk in haar communicatie en heeft compassie. Onze zoon neemt graag de leiding. Ilse heeft ons geleerd hoe we hem op een speelse manier ons kunnen laten volgen. Met de out-of-the-box ideeën heeft ze ons handvaten gegeven om op een positievere manier met onze zoon om te gaan.

Onze zoon vond het erg leuk om bij Ilse en haar speelzolder te komen. Met eventuele zenuwen of spanning wist Ilse goed om te gaan. We hebben het traject als zeer prettig ervaren.

 

Moeder van F. (4 jaar)

Het coachingtraject met Ilse hebben wij als ouders als zeer prettig ervaren. De communicatie verloopt soepel en alles is bespreekbaar. Ook wordt er mee gedacht bij problemen en hoe je deze kunt aanpakken.
Onze dochter ging met plezier naar Ilse toe en werd op een positieve manier aangespoord om zichzelf te ontwikkelen. Gedurende de 5 sessies die zij doorlopen heeft hebben we haar positief zien groeien in haar ontwikkeling.

Mirjam, moeder van Aukje (7 jaar)

Ilse is een superfijne coach die snel aanvoelt hoe ons kind is en daardoor goed begeleidt. Alle aandacht voor onze dochter en die kwam dan ook elke keer zelfverzekerd en met een trots gevoel naar buiten. Ze behandelt in een mooie ruimte zonder overbodige prikkels maar die wel knus en warm aanvoelt. We kregen fijne, snelle en duidelijke communicatie, goede feedback en duidelijke overzichten van de sessies.

Onze dochter heeft autisme en heeft daardoor veel last van woedebuien. Door de sessies vindt ze op sommige momenten iets sneller wat rust of kruipt ze zoals ze geleerd heeft in haar bubbel.

Ilona Mangels, moeder van Jainy (8 jaar)

“Onze zoon heeft erg veel baat gehad bij de coaching van Ilse. Hij kan zijn emoties beter uiten en zit lekkerder in zijn vel. Het contact met boertjes en klasnoten is verbeterd. Ook wij als ouders hebben er veel van geleerd en zijn dingen in de omgang met onze kinderen gaan aanpassen en bewuster gaan doen.
Een erg prettige ervaring met een hele fijne uitkomst voor ons gezin.”

.

Linda Smulders, moeder van Lars (6 jaar)